Lijfrentepolis afkopen

Door | 27 augustus 2015

Het kan soms voorkomen dat u uw lijfrentepolis wilt afkopen. Maar wanneer doet u dit. En wanneer is het financieel aantrekkelijk om uw lijfrentepolis af te kopen? En waarom zou u eigenlijk uw lijfrentepolis afkopen? Al deze  vragen hebben wij voor u beantwoord.

Waarom zou ik mijn lijfrentepolis afkopen?

Uw voornaamste reden voor het voortijdig openbreken van uw contract zal waarschijnlijk zijn dat u dringend geld nodig heeft. Maar dit kan best duur voor u uitvallen. De verzekeraar waar u uw lijfrentepolis heeft afgesloten is namelijk verplicht om 52% belasting in te houden. Daarnaast betaald u ook nog vaak een boete van 20% over de waarde van uw lijfrentepolis. De lijfrentepolis die u dus netto uitgekeerd kunt krijgen zal bijna nooit meer dan 28% van de waarde zijn.

Dan kunt u zich natuurlijk afvragen of het wel verstandig is om uw lijfrentepolis af te kopen. Want de ʻwinstʼ die u overhoudt is natuurlijk veel minder dan u had verwacht. En u zult ook rekening moeten houden met de gevolgen hiervan. Indien de reden is dat u de lijfrente heeft afgesloten zodat u uw pensioengat kan vullen, dan zult u na het opzeggen weer met een pensioengat zitten en hiervoor moeten sparen of in ieder geval rekening mee moet houden. En dat kan zeer vervelend zijn voor het moment wanneer u met pensioen gaat.

Waar kan ik goed advies inwinnen over mijn lijfrentepolis?

Goed advies inwinnen kunt u in principe overal. Thuis begint het advies inwinnen al. Praat met uw partner over uw lijfrentepolis en overleg wat verstandig is. Daarnaast heeft u waarschijnlijk het internet tot uw beschikking. Op het internet is er ontzettend veel informatie te vinden over hoe u een lijfrentepolis afkoopt. Ook aanbieders van lijfrentepolissen zijn op het internet te vinden en op hun websites kunt u altijd meer informatie vinden. Maar de belangrijkste bron over lijfrentepolissen heeft u natuurlijk al gevonden. Dat is namelijk onze website. Wij zijn een onafhankelijk medium die u willen helpen d.m.v. informatie over  lijfrentepolissen. Al onze artikelen zijn vrijblijvend en zullen u helpen om een juiste keuze te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *