Lijfrentepolis omzetten

Door | 18 november 2011

U bent jarenlang aan het werk geweest bij een werkgever, maar na zoveel jaar trouwe dienst hebben ze u moeten laten gaan. Wel heeft u een gouden handdruk gekregen, dus een flink geldbedrag. Dit maakt natuurlijk niet alles goed, maar u zit nu wel met een klein kapitaal. U kunt natuurlijk alles op de spaarrekening zetten, maar u kunt er ook voor kiezen om dit tot een lijfrentepolis om te zetten.

Kan ik mijn gouden handdruk naar een lijfrentepolis omzetten?

Ja, dit kan zeker. U kunt uw kleine kapitaal omzetten naar een lijfrentepolis. Maar welke voordelen zitten hier aan? Ten eerste zult u maandelijks het kapitaal opbouwen. U betaald een maandelijkse premie waarmee u geleidelijk uw kapitaal opbouwt. U kunt zelf bepalen wanneer uw lijfrente vrij wordt gegeven. Dit spreekt u van tevoren af met uw financieel adviseur.

Maar is een lijfrentepolis wel iets voor u? Wij adviseren u om eens goed de artikelen op onze website te lezen. Hierdoor krijgt u een goed beeld van lijfrentepolissen en welke voor- en nadelen ze hebben.

Maar ik zou graag advies willen over het omzetten van mijn lijfrentepolis

Dat kan. Op onze website kunt u voornamelijk artikelen lezen over lijfrentepolissen, maar voor persoonlijk advies kunt u het beste terecht bij uw financieel adviseur. Deze adviseur kan u dan persoonlijk advies geven over uw situatie. Misschien is een lijfrentepolis wel niets voor u en is het verstandiger om uw kapitaal te investeren. Met een persoonlijk gesprek zullen veel vragen sneller beantwoord worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *