Lijfrentepolis oversluiten

Door | 18 november 2011

U bent van plan om uw lijfrentepolis over te sluiten. Maar veel mensen hebben vaak spijt dat ze hun lijfrentepolis hebben overgesloten. Vaak had u bij een andere aanbieder een hoger rendement kunnen realiseren of het valt het rendement bij uw huidige aanbieder heel erg tegen. Maar kunt u eigenlijk wel uw lijfrentepolis oversluiten?

 

Waarom zou ik mijn lijfrentepolis oversluiten?

Dit kunnen uitlopende redenen hebben. Vaak doet u dit omdat u niet tevreden bent met het rendement van uw huidige aanbieder of u kunt een hoger rendement krijgen bij een andere aanbieder. Welke reden kunt u nog meer hebben? Hieronder staan een paar redenen:
• U wilt zelf een aanvulling kunnen doen op uw pensioen
• U wilt extra inkomen realiseren voor het geval u eerder wil stoppen
• U wilt een gouden handdruk investeren

Nu is het vaak het geval dat uw lijfrentepolis bepaalde voorwaarden heeft waar het oversluiten niet onder valt. Een voorwaarden die daar onder valt is dat u de mogelijkheid heeft om uw lijfrentepolis af te kopen. Als u toch tot een goede beslissing wilt komen, raden wij u ook om contact op te nemen met een financieel adviseur. Er zijn verschillende adviseurs die u hierin kunnen begeleiden. Een vrij nieuwe op de markt maar met vrij goede recensies is de volgende aanbieder. Zij bieden u een geheel vrijblijvende Pensioen – en lijfrente adviesgesprek

 

Waar kan ik nog meer informatie vinden over het oversluiten van een lijfrentepolis?

Het is verstandig om u goed in te lezen in lijfrentepolissen en wat hier mee te maken heeft. U kunt gerust alle artikelen op onze website lezen. Want al onze artikelen gaan over lijfrentepolissen en alles wat daar mee te maken heeft.

Daarnaast is het verstandig om een persoonlijk gesprek aan te gaan met uw financieel adviseur. Deze adviseur kan u dan passend advies geven over uw persoonlijke situatie en of het verstandig is om uw lijfrentepolis over te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *