Lijfrente komt vrij

Door | 27 augustus 2015

U bent bijna klaar met werken en u weet dat uw lijfrente vrij komt. Maar welke consequenties zitten hier aan? Laat u het in korte termijnen uitbetalen of wilt u het toch maar per jaar laten uitbetalen? Er zijn veel keuzes voor u, maar welke keuze is de juiste voor u?

 

Mijn lijfrente komt vrij, wat nu?

Uw lijfrente komt vrij en u weet niet wat u nu moet doen. Nu zijn er verschillende manieren om uw lijfrente uit te laten betalen. U kunt uw kapitaal omzetten naar een direct ingaande lijfrente. Dat betekent dat u elke maand een klein deel van dit kapitaal uitbetaald krijgt. Eigenlijk krijgt u een soort uitkering. Maar hoe wilt u dit uitbetaald krijgen? Misschien per maand of toch per jaar?

Maar u kunt er ook voor kiezen om alles direct uit te laten betalen. Alleen wordt dit vaak niet geadviseerd. Vooral om belastingtechnische redenen zou het negatief voor u uit kunnen vallen. Wij adviseren u dan ook om hier met iemand over te praten en het liefste een financieel adviseur.

 

Vraag om gesprek voor meer opheldering over lijfrente

Wat u natuurlijk altijd kunt doen is een persoonlijk gesprek aanvragen. Dit kunt u het beste doen bij de aanbieder van uw lijfrente polis. Deze financieel adviseur kan u dan een persoonlijk advies geven over uw lijfrentepolis.

Maar het is natuurlijk nooit verkeerd om zelf onderzoek te doen naar lijfrentepolissen. Zorg ervoor dat u goed geïnformeerd bent over lijfrente. Zo voorkomt u namelijk dat uw met weinig kennis een persoonlijke gesprek in gaat. Wanneer u de basis weet, zult u sommige termen en uitleg ook beter begrijpen. Op onze website kunt u namelijk talloze artikelen en informatie vinden over lijfrentes. Dus doe hier uw voordeel mee en profiteer van de kennis op onze website.

One thought on “Lijfrente komt vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *