Lijfrentepolis en spaarloon; wat nu?

Door | 18 november 2011

U heeft al een geruime tijd een vaste baan en u had een spaarloonregeling geregeld via uw werkgever. Daarnaast had u een lijfrentepolis lopen en de premie werd elke maand netjes voldaan vanuit uw spaarloon. Per 1 januari 2012 bestaat spaarloon niet meer en is het geld op uw spaarloonrekening beschikbaar gekomen. Wat moet u nu met uw spaarloon en lijfrentepolis?

 

Kan ik mijn lijfrentepolis en spaarloon samenvoegen?

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld bij verzekeraars en aanbieders. Dit is dan ook erg populair onder de mensen. Vooral de laatste jaren maken steeds meer mensen gebruik van het spaarloon door dit om te zetten in een lijfrente. Maar kunt u dit ook bij elkaar voegen?

In 2003 is er een wetsvoorstel aangenomen dat de basisruimte (het vaste aftrekbedrag voor iedereen) is afgeschaft en dat betekent dus dat u uw spaarloon om mag zetten naar een lijfrente. Maar als er geen pensioentekort is dan kunt u uw spaarloon niet gebruiken om uw lijfrente te financieren.

Doordat de spaarloonregeling is afgeschaft is bovengenoemd wetsvoorstel komen te vervallen. Spaarloon geld is nu spaargeld geworden. Als het nog geblokkeerd is dan heeft u nog steeds de fiscale vrijheid.

 

Waar kan ik meer informatie over lijfrentepolis en spaarloon vinden

U kunt op verschillende manieren hier informatie over vinden. Maar het verstandigste is om een persoonlijk gesprek met uw aanbieder van uw lijfrentepolis aan te vragen. Deze aanbieder kan u dan precies vertellen wat er wel en wat er niet mogelijk is. Ook gericht op uw persoonlijke situatie. Aan de hand van uw lijfrentepolis en uw persoonlijke situatie kan de verzekeraar of aanbieder u een passend advies geven.

Maar u kunt daarnaast natuurlijk ook op onze website veel informatie vinden over lijfrentepolissen. Onze website bevat wel meer dan tientallen artikelen over lijfrentepolissen en wat daar allemaal mee te maken heeft. U kunt deze informatie gebruiken om uzelf goed te informeren en u goed voor te bereiden op uw persoonlijke gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *