Lijfrentepolis stopzetten

Door | 18 november 2011

U heeft een keer een lijfrentepolis afgesloten en u zit nu in een situatie waarin u dringend geld nodig heeft. De lijfrentepolis stopzetten is dan wellicht een goed optie voor u. Maar is het stopzetten van uw lijfrentepolis wel zo slim. Wat mensen vaak niet weten is dat er vaak een boete betaald moet worden voor het voortijdig afsluiten van de lijfrentepolis. Is het dan nog wel financieel aantrekkelijk voor u?

 

Wanneer kan ik mijn lijfrentepolis stopzetten?

U kunt altijd uw lijfrentepolis stopzetten. Wanneer u dit doet stopt u met het betalen van de maandelijkse premie, maar blijft de waarde van uw lijfrente hetzelfde. Het is niet verstandig om uw lijfrentepolis stop te zetten wanneer u dit gebruikt om uw pensioen aan te vullen. De fiscale wetgeving bepaald namelijk dat uw lijfrente en pensioen gescheiden moeten blijven.

Maar wanneer u beslist om met uw lijfrentepolis te stoppen, zult u altijd een boete moeten bepalen. Vaak is dit een bepaalde percentage van de waarde van uw lijfrente. Dan kunt u uzelf afvragen of het dan nog wel zo interessant is om uw lijfrentepolis stop te zetten. U kunt natuurlijk altijd vragen naar een prijsopgave voor het stopzetten van uw lijfrentepolis. Uw verzekeraar zal dan een prijsopgave maken over hoeveel het kost om met uw lijfrentepolis te stoppen.

 

Waar kan meer informatie vinden over een lijfrentepolis?

Ten eerste kunt u natuurlijk altijd bij uw verzekeraar of aanbieder terecht. Deze is op de hoogte van uw lijfrentepolis en uw persoonlijke situatie. U kunt met een persoonlijk gesprek uw beslissing toelichten en zij kunnen u dan hier advies over geven.

Maar u kunt natuurlijk ook veel informatie op onze website vinden. Op deze website zijn er tientallen artikelen te vinden die u verder kunnen informeren over lijfrentepolissen. Wij
raden u aan deze artikelen goed door te lezen. Hierdoor kunt u goed voorbereid het persoonlijk gesprek aan gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *