Uitbetaling lijfrentepolis; alles of een lijfrente uitkering

Door | 18 november 2011

U heeft jaren geleden een lijfrentepolis afgesloten, maar nu zit u te twijfelen of het niet verstandig is om deze lijfrentepolis uit te laten betalen in een keer of dat u een lijfrente uitkering neemt. Een lijfrentepolis uitbetaling komt vaak voor, maar is niet financieel niet altijd even aantrekkelijk. Maar hoe kom ik er achter of het aantrekkelijk is om mijn lijfrentepolis uit te laten betalen?

Eenmalig uitbetaling van een lijfrentepolis kan tegenvallen een lijfrente uitkering niet!

Wanneer u uw lijfrentepolis wilt laten uitbetalen wilt u eigenlijk het contract voortijdig afbreken. Daar zijn de aanbieders, zoals verzekeringsmaatschappijen, vaak niet zo blij mee en willen dat u daar uiteraard voor gaat betalen. Vaak wordt dit benoemd als een boete. Deze boete is vaak 20% over de waarde van uw lijfrentepolis.

Maar dat is niet het enige. Bijna meer dan de helft van uw lijfrentepolis gaat naar de belasting. De verzekeringsmaatschappijen zijn verplicht om 51% over te geven aan de belasting. Wat u dus nog overhoudt aan lijfrentepolis is een zeer laag percentage. Dit is natuurlijk niet heel eg aantrekkelijk en daarnaast wordt er ook geen rekening gehouden met uw toekomst. Want wat als u de lijfrentepolis had afgesloten om uw pensioen aan te vullen? Dit zult u nu moeten missen.

U kunt er ook voor kiezen om de lijfrentepolis om te zetten naar een lijfrente uitkering. In dit geval blijft u wel klant bij de aanbieder maar wordt er een ander product gesloten. Als u een lijfrente uitkering aan gaat worden de kosten veel lager. Resterende kosten worden in meeste gevallen meegenomen in de nieuwe polis zodat u met uw lijfrente uitkering geen kosten gaat maken.

 

Waar ik kan het beste advies over een lijfrente uitkering krijgen?

Voor het advies over uw lijfrentepolis kunt u natuurlijk altijd het beste naar uw aanbieder toe. Zij weten exact waar uw lijfrentepolis uit bestaat en wat verstandig is om te doen. Maar het is nooit verkeerd om verder te kijken. En daarom hebben wij ook deze website opgericht. Wij u bijvoorbeeld onafhankelijk advies hebben over uw huidige lijfrentepolis? Kijk dan eens bij Brand New Day. Deze aanbieder zet het mes in de kosten met het ontwoekerpakket. Brand New Day – Minder kosten. Meer pensioen!

Op onze website vindt u namelijk ontzettend veel informatie over lijfrentepolissen. Leer hier van en lees u goed in. Aan de hand van deze informatie en ons onafhankelijke advies kunt u een betere beeld krijgen van uw eigen lijfrentepolis. U kunt later altijd bijvoorbeeld naar de bank om een persoonlijk gesprek te hebben. Maar u gaat tenminste voorbereid het gesprek in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *