Lijfrentepolis uitbetalen

Door | 18 november 2011

U bent als het goed is nu (bijna) klaar met werken en u heeft een lijfrente. Deze lijfrentepolis heeft u een geruime tijd geleden opgezet en u wilt nu laten uitbetalen. Maar hoe laat u dit uitbetalen. Dat ligt natuurlijk aan wat voor soort lijfrentepolis u heeft.

 

Hoe kan ik mijn lijfrentepolis uitbetalen?

U heeft als het goed is een tijd geleden een lijfrentepolis afgesloten. Het ligt aan de soort lijfrentepolis hoe u uitbetaald wordt. Er zijn namelijk drie soorten lijfrentepolissen:

• De levenslange of tijdelijke lijfrentepolis
• Een direct ingaande of uitgestelde lijfrentepolis
• En de lijfrentepolis met of zonder premie restitutie (bij het overlijden)

Een levenslange wordt eigenlijk pas uitgekeerd als u overlijdt. Bij een tijdelijke lijfrente zal er geld uitgekeerd worden op een vooraf afgesproken einddatum. Deze spreekt u samen af met uw verzekeraar of aanbieder. Bij een direct ingaande lijfrentepolis wordt er gebruik gemaakt van een koopsom. Uw verzekeraar of aanbieder heeft namelijk direct geld nodig om te kunnen beginnen. Met een uitgesteld lijfrentepolis wordt deze direct uitbetaald als u
stopt met premie te betalen. Met een lijfrentepolis met of zonder premie restitutie zal het uitgekeerde bedrag per maand lager uitvallen. Wel zal bij het overlijden het kapitaal gestort worden naar de nabestaanden.

 

Ik weet niet wat voor soort lijfrentepolis ik heb?

Geen probleem. Het enige wat u hoeft te doen is contact opnemen met uw verzekeraar of aanbieder. Dan kunt u het beste meteen een persoonlijk gesprek aanvragen. In dit gesprek kunt u vragen hoe u straks wordt uitbetaald en of er andere opties beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *