Lijfrentepolis belasting

Door | 17 november 2011

U zult natuurlijk denken wat uw lijfrentepolis en de belasting met elkaar te maken hebben? U sluit een lijfrentepolis af om bijvoorbeeld te sparen voor een extra inkomen of om bijvoorbeeld uw pensioen aan te vullen. U betaald maandelijks een premie en deze worden gestort op een speciale rekening. Deze mag u dan ook vaak onder bepaalde voorwaarden aftrekken van uw inkomen.

Een lijfrentepolis wordt als een extra inkomen gezien door de belasting

Een lijfrentepolis wordt, op het moment dat u met pensioen gaat, door de belasting als een extra inkomen gezien. Nu kunt u daar een speciale verzekering voor afsluiten of zelf gaan sparen op een lijfrentespaarrekening. Maar het bedrag op uw lijfrentespaarrekening zal op een bepaald moment wel gebruikt moeten worden voor het kopen van een lijfrente.

De premies die u betaald voor uw lijfrenteverzekering en/of stortingen op een lijfrentespaarrekening kunt u aftrekken van uw inkomen, maar hier komt het addertje onder het gras….. u zult wel een pensioentekort moeten hebben. Zonder dit tekort zal de regeling niet gelden.

Moet ik mijn lijfrentepolis met mijn accountant bespreken of met mijn bank?

Nu zult u natuurlijk wel een beetje verward zijn over de belasting en uw lijfrentepolis. Toch is het verstandig om eerst contact op te nemen met uw bank of verzekeraar, waar u uw lijfrentepolis heeft afgesloten. Zij kunnen u uitnodigen voor een persoonlijk gesprek en u passend advies geven.

En onze website is natuurlijk ook een grote bron van informatie. Gebruik deze informatie dan ook. Door de artikelen over lijfrentepolissen op onze website te lezen, bent u goed voorbereid voor uw persoonlijk gesprek en zult u ook alles beter begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *