Lijfrentepolis en echtscheiding

Door | 17 november 2011

U zit momenteel in de situatie van een echtscheiding. Maar u heeft samen met uw ex-partner of alleen een lijfrentepolis. Hoe gaat het verder met deze lijfrente? En welke opties heeft u? Moet u uw ex-partner uitkopen of kunt u deze lijfrentepolis alleen doorzetten?

Lijfrentepolis en een echtscheiding is geen goede combinatie

Het probleem met lijfrentepolissen is dat het niet zomaar van naam gewijzigd kan worden. Ook niet als u besluit om te gaan scheiden. Lijfrentepolissen zijn eigenlijk verbonden met uw naam en uw ʻlijfʼ. Erg duidelijk is het niet of u nu wel of niet door kunt gaan met de gezamenlijke lijfrentepolis. Daarom kunt u het beste een afspraak plannen met uw financieel adviseur.

Nu is er ook de mogelijkheid om de lijfrentepolis af te kopen. Maar het nadeel wat hier aan vastzit is dat u meestal verlies lijdt. Daarnaast zult u ook rekening moeten houden met een belastingclaim op uw uitkering. Het kan dus erg nadelig uitvallen.

Waar kan ik goed advies krijgen over mijn situatie?

Elke situatie is natuurlijk uniek en ook die van u. Toch zou u graag advies over uw persoonlijke situatie hebben. Zoals al eerder vermeld is, kunt u beter een persoonlijk gesprek aangaan met een financieel adviseur. En ook het liefste een adviseur van de aanbieder van uw lijfrentepolis. Want deze adviseur heeft meer zicht op uw lijfrentepolis en uw situatie en kan u passend advies geven.

Maar u kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar informatie. Bijvoorbeeld op onze website. Wij hebben tientallen artikelen op onze website staan die met lijfrentepolissen te maken hebben. Laat u goed informeren en zoek vooral verder op onze website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *