Lijfrentepolis stoppen

Door | 18 november 2011

U heeft een geruime tijd geleden een lijfrentepolis afgesloten, maar daar wilt u nu eigenlijk van af. Simpel gezegd, u wilt de lijfrentepolis stoppen. Maar kunt u zomaar stoppen met uw lijfrentepolis en is het wel verstandig om zomaar te stoppen met uw lijfrentepolis?

 

Kan ik met mijn lijfrentepolis stoppen?

Wanneer u dat werkelijk wilt, kunt u in principe altijd stoppen met uw lijfrentepolis. U kunt dan stoppen met het betalen van de premie en de waarde blijft hetzelfde van uw lijfrentepolis. Bent u van plan om de lijfrentepolis te gebruiken om een pensioengat aan te vullen? Dat kan helaas niet. U kunt niet uw lijfrente overzetten naar uw pensioen. Dit komt door de fiscale wetgeving die zegt dat de lijfrente en het pensioen gescheiden moet blijven.

Wel kunt u uw verzekeraar vragen om een opgave met welke kosten er vastzitten aan het stoppen met uw lijfrentepolis. Vaak wordt er een percentage van de waarde van de lijfrente ingehouden. Wanneer u de opgave heeft ontvangen kun u voor uzelf zien of het wel zinvol is om met uw lijfrentepolis te stoppen. U moet voor uzelf bepalen of het de boete waard is of dat u toch verder gaat met uw lijfrentepolis.

 

Waar kan ik me het beste laten adviseren over stoppen van een lijfrentepolis?

Eigenlijk kunt u het beste advies inwinnen bij de verzekeraar waar u uw lijfrentepolis heeft lopen. Zij hebben namelijk een beter beeld van uw persoonlijke situatie en toegang tot alle documenten. Maar u kunt hier natuurlijk ook zelf onderzoek naar doen.Op onze website bijvoorbeeld kunt u tientallen artikelen vinden over lijfrentepolissen. Deze artikelen kunnen u van genoeg informatie voorzien en u informeren. Gebruik deze informatie dus. Het is nooit verkeerd om eerst uw huiswerk te doen voordat u een gesprek heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *