Lijfrentepolis beëindigen

Door | 17 november 2011

Het beëindigen van uw lijfrentepolis, u heeft er misschien al over nagedacht. Het kan dat u snel veel geld nodig heeft en het beëindigen van de lijfrentepolis zou een goede optie voor u kunnen zijn. Maar uw lijfrentepolis  beëindigen, is dat wel zoʼn goede optie? Wanneer u van plan bent om uw lijfrentepolis te beëindigen zult u altijd een boete moeten betalen bij uw aanbieder of verzekeraar. Dit is vaak een bepaald percentage van de waarde van uw lijfrente. U kunt zich dan wel afvragen of het nog steeds zo aantrekkelijk is.

Kan ik zomaar mijn lijfrentepolis beëindigen?

Ja, u kunt altijd uw lijfrentepolis beëindigen wanneer u dat wilt. Maar hier zitten wel consequenties aan. Ten eerste zult u altijd een boete moeten betalen. U probeert een contract eerder af te zeggen en dat wordt altijd beboet. Zoals eerder gezegd zult u een percentage moeten betalen van de waarde van uw lijfrente. Daarnaast mag u niet uw lijfrente gebruiken om uw pensioen direct aan te vullen. De fiscale wetgeving steekt hier een stokje voor en bepaald dat dit strikt gescheiden moet blijven. En de waarde van uw lijfrente zal hetzelfde blijven. Omdat u geen premie meer betaald, zal de waarde van uw lijfrente ook niet meer stijgen.

Zit u nu een beetje in twijfel door deze tekst? Niet doen! U kunt altijd om meer zekerheid vragen. Uw verzekeraar of aanbieder kan u namelijk precies vertellen hoeveel u overhoudt aan lijfrente na de boete.

Vraag een persoonlijk gesprek aan

Wacht het niet af en vraag meteen een persoonlijk gesprek aan bij uw verzekeraar of aanbieder. Deze kan u meer informeren over uw lijfrentepolis en uw persoonlijk situatie. Deze kan ook u adviseren of het wel verstandig is om uw lijfrentepolis te beëindigen. En u kunt natuurlijk altijd onze website nalezen. Met tientallen artikelen zijn wij één van de grootste websites over lijfrentepolissen. Als u onze artikelen goed leest, dan kunt u goed voorbereid aan uw persoonlijk gesprek beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *