Lijfrentepolis afsluiten

Door | 17 november 2011

Wanneer u een lijfrentepolis wilt afsluiten bent u eigenlijk al vooruit aan het nadenken. Een lijfrentepolis wordt ook wel als een extra zakcentje gezien. Vaak wordt een lijfrentepolis afgesloten om een pensioengat op te vangen of om het pensioen extra aan te vullen. Het is dan ook een zeer belangrijke beslissing die u moet nemen. Het is iets waar u graag meer informatie over wilt en wellicht wat extra advies. Maar waar kunt u nu eigenlijk een lijfrentepolis afsluiten?

Waar kan ik een lijfrentepolis afsluiten?

Een lijfrentepolis afsluiten kan vrijwel bij iedere bank en verzekeringsmaatschappij. Maar hoe weet u of u wel voor de juiste lijfrentepolis kiest. Vaak lijken de lijfrentepolissen allemaal op elkaar, maar vaak is dit helemaal niet zo.

Waar u vooral op moet gaan letten zijn de voorwaarden die een lijfrentepolis heeft. Want ook al lijkt een aanbieding waar u minder premie voor moet betalen erg aantrekkelijk, toch zitten hier vaak weer voorwaarden aan vast die later niet zo aantrekkelijk blijken te zijn. Zoals u al eerder heeft gelezen is dit een beslissing waar u later pas van kan profiteren. Een weloverwogen keuze is dan ook noodzakelijk om de juiste keuze te kunnen maken.

Waar kan ik hulp krijgen bij het afsluiten van mijn lijfrentepolis?

Vaak kunt u dit natuurlijk krijgen bij de aanbieder zelf. Vooral banken zullen u uitnodigen voor een persoonlijk gesprek om uw persoonlijke situatie te bespreken. Aan de hand van dit gesprek wordt er een advies gegeven en wordt er gekeken welke lijfrentepolis het beste bij u en uw situatie past.

Maar ook op onze website kunt u genoeg informatie vinden over lijfrentepolissen. Wij proberen u zoveel mogelijk te voorzien van onafhankelijk advies en het laatste nieuws over lijfrentepolissen. Maar onze blog is natuurlijk niet de enige bron die u kunt gebruiken. Op het internet zijn er talloze websites te vinden die u van meer informatie kunnen voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *