Lijfrentepolis loopt af

Door | 18 november 2011

U komt er achter dat uw lijfrentepolis binnenkort afloopt. De vraag is echter alleen, wat nu? Er zijn veel verschillende manieren om uw lijfrentepolis uit te laten betalen. Maar wilt u dat wel? En is het misschien niet verstandiger om door te sparen?

Mijn lijfrentepolis loopt af, wat nu?

U heeft een bepaalde leeftijd bereikt en vanaf nu hoeft u waarschijnlijk nooit meer te werken. Uw lijfrentepolis loopt af en u weet nog niet precies hoe u dat wilt laten uitbetalen en welke stappen u nu moet nemen. Wat kunt u nu doen?

U kunt ten eerste natuurlijk altijd naar uw verzekeraar of aanbieder. Vraag een persoonlijk gesprek aan en ga om de tafel met uw aanbieder. Zij kunnen u alleen persoonlijk advies geven over uw lijfrentepolis. Vaak kunt u kiezen hoe u uw lijfrentepolis wilt uit laten betalen. Normaal gesproken kunt u dit per maand, per kwartaal, per halfjaar of per jaar uit laten betalen. Het ligt natuurlijk helemaal aan uzelf hoe u dit wil gaan invullen. Ook wanneer u straks een maandelijks pensioen ontvangt, kunt u bekijken of dit voor u genoeg is per maand en zo niet hoe u dit kunt aanvullen met uw lijfrente.

Kan ik mijn lijfrentepolis niet geheel uit laten betalen?

Ja, veel verzekeraars en aanbieders bieden dit vaak aan, maar adviseren dit nooit. Het ligt ten eerste natuurlijk helemaal aan uw aanbieder van de lijfrentepolis. Biedt deze aanbieder het aan dan kunt u altijd erover praten.

Maar vaak wordt het niet geadviseerd om uw lijfrentepolis in zijn geheel uit te laten betalen. Dit heeft vaak met belastingtechnische redenen te maken, waardoor het niet voordelig voor u zou zijn om dit in zijn geheel uit te laten betalen. Maar u kunt dit het beste altijd in persoonlijk gesprek bespreken en daar om advies vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *